Harejakt Sørøya 

Bli med oss på en uke uforglemmelig harejakt i Sørøyas fantastiske jaktterreng

(Se harejakt video nedenfor)

Har du lyst til å oppleve eventyrlig harejakt på Sørøya i Finnmark med hund?
Er du harejeger, eller nettopp tatt jegerprøven?
Velkommen til en av våre populære harejakt turer til Sørøya i Finnmark. (Muligens Norges fineste plass å jakte hare på). Vi arrangerer harejakt hvor alt er tilrettelagt, for både nybegynnere og erfarne harejegere. (inkl lokal transport, mat, overnatting og guiding)

På Sørøya er det bra med hare, nydelig jaktterreng og vi garanterer skuddsjanse og spennende jaktopplevelser for alle deltagere.

Våre arrangerte jaktturer "Harejakt Sørøya" baserer seg på mange års erfaring fra jakt forskjellige steder i Norge og verden for øvrig, og nå har vi endelig funnet drømme plassen for harejakt og eventyrlige forhold for opplæring av hunder.

Ukes turer eller lang weekend

Vi har både ukes turer og lang weekend, maks 10 deltagere pr tur.Priser fra kr 4900.- alt inklusive (eksklusive fly billett og lokalt jaktkort).

I hovedsak arrangerer vi ukes turer fra jaktstart 10. september og utover høsten, men har også turer i februar og mars. 


For jegere med eller uten hund

Harejakt sørøya

Dette er turer for både de med egne bikkjer, og for de som ønsker å oppleve ei utrolig morsom jakt, selv om man ikke har egen hund.

Dette er også en unik mulighet for å jage inn din unnghund, med veiledning fra erfarne jegere, og i et GARANTERT ULVEFRITT område.


Overnatting SørøyaOvernatting i Sørøyas harejakt område

Basecamp er en praktisk jakthytte med alle fasiliteter tilpasset et jaktlag

Jakthytten vår har en idyllisk beliggenhet med flott utsikt mot havet og Sørvær, og her har vi endelig mulighet for å dele våre opplevelser og erfaringer med venner og jakt kollegaer til en rimelig penge. Her er det relativt grei standard i nyoppusset godt og varmt hus, wc, dusjer, vaskemaskiner, TV, internett, stort kjøkken, stor felles stue, 4 soverom osv.


Slik kommer du til SørøyaHarejakt Sørøya (se video av harejakt)

I forhold til selve jakta er det veldig mye som kan sies!

En av de sidene jeg setter mest pris på i forhold til harejakt på Sørøya, er at vi ser så mye av det som skjer. Vi kan følge med på hvordan bikkjene jobber, både med uttak, los og eventuelt tapsarbeid. Sørøya har ingen” storskog”, kun områder med lavt kratt og små busker, og er dermed veldig oversiktlig.

I forhold til harebestand er det nok ingen tvil om at det er generelt sett mye større tetthet en hva vi er vant til for eksempel her på Østlandet. Det skal likevel sies at jeg har funnet mange områder med flotte muligheter for timelange loser, uten at bikkja blir forstyrret av harer som ”hopper i hytt og pine”.

Det er også flotte muligheter for støkkjakt etter hare uten hund for de som ønsker det. Da får man testet sine skyteferdigheter skikkelig, og det er i hovedsak da best å gå langs fjæra. Her er harene mer trygge i forhold ørn, og det er her det er desiderte tettest bestand!

Ønsker man å bruke hund, og å la den stå for det meste av moroa, så drar man litt inn på øya og finner områder hvor det kan bli lange og gode loser og kjempemuligheter for gode poster for skyttere og fotografer.

Vær velkommen til en av våre Harejakt Sørøya turer, og noen flotte jaktdager i kanskje Norges fineste hare terreng.

(Vis video i fullskjerm for best utbytte)

Harejakt Sørøya har sin egen stemning

Når havskodden er borte og selv den fjerneste fjelltoppen er skarp i den glassklare luften, følelsen av kjølig, frisk renhet i lungene ... sansene er skjerpet, du er fullt tilstede i deg selv ...  i en slags blanding av mental ro og oppspilthet.

På vei opp fra jaktkåken i den spredte bjørkeskogen trenger vi ofte ikke å gå langt før vi er midt i jaktbegivenhetene og de første skuddene smeller. Der småskogen grenser til områder med mer åpent lende øker årvåkenheten; vi er i Sørøya harens eget eldorado. 

Sørøya byr på "all slags vær" og alle har sin egen sjarm, men når dagens første økt er gjort og du strekker deg behagelig i lyngen i lunsjpausen, og det er sol, vindstille og varmt ... da skjønner du hva som menes med Sørøya harejakt paradis ... og det gode liv.

Når kveldsbålet tennes ved jaktkåken etter en utmerket middag vet du at dette virkelig var bryet verd.

Finnmark har avvikende jakttider for harejakt -
10. september til 15. mars

Harbestanden på Sørøya er legendarisk

Blant harejegere er Sørøya kjent for sin tette harebestand. Da det for 65-70 år siden ble satt ut hare på Sørøya var det omtrent som da engelskmenne tok kaniner med til Australia; nærmest perfekte forhold på Sørøya uten hoved-fienden rev med-førte en eksplosiv formering. Blant jegere er anekdoten om at bruk av harehund i Finnmark ikke er effektivt fordi hunden blir forvir-ret og desorientert på grunn av all haren.  

Sørøya, hare-jegerens eldorado

I snøvintrene 1997 og 2000 fikk haren problem med å finne mat, det satte harebestanden til-bake. Men der antall harer skutt i Norge er dramatisk redusert med ca. 85% fra 1990 til 2011 (SSB), er Sørøya av mange fortsatt sett på som hare-jegerens eldorado