Velkommen til
Sørøya havfiske

Sørøya havfiske


Vi samarbeider med lokale aktører og tilbyr båtutleie (med el uten kjentmann/guide) Sørøya er kjent verden over for sine rike fiskebestander, og ikke minst verdensrekorder på flere sportsfiske arter.

Mange har hørt om det eventyrlige Sørøya havfiske, med både verdensrekorder og kjempefangster, og ikke minst en aldeles nydelig natur.
Dette ligger nå innen rekkevidde også for deg og dine fiskekompiser.
Se videre hva vi kan tilby:

Midt i "Storfiskens Rike"
Komfortabel overnatting med gode fasiliteter for våre havfiske deltakere

                     Havfiske på Sørøya

Vi har utleie av båt og husrom midt i "Storfiskens Rike", kun minutter fra kanskje en av verdens beste fiskeplasser. Fiskehytten vår har en idyllisk beliggenhet med flott utsikt mot havet og Sørvær, og her har vi endelig mulighet for å dele våre opplevelser og erfaringer med venner og fiske-kolleger til en rimelig penge.
Det relativt grei standard i nyoppusset godt og varmt hus, wc, dusjer, vaskemaskiner, TV, internett, stort kjøkken, stor felles stue, 4 soverom osv. Et godt og varmt hus med varmepumpe.

Avhengig av sesong og våre gjesters ønsker, leies våre fasiliteter ut som "selvhushold", men også inkl. bevertning og guiding.
Send oss gjerne en 
forespørsel

Hansvik 18 båt med 50 hk Honda.
Vi leier ut båt inklusive redningsvester og overlevelsesdrakter. Fiskeutstyr er tilgjengelig.

Send oss gjerne en forespørsel

Havfiske på Sørøya er verdenskjent, både for den fantastisk gode fiskebestanden, mangfoldet og ikke minst alle rekord fiskene som tas i løpet av året.

Verdensrekorden for blant annet Torsk hører hjemme på Sørøya:

Torsk på 47 kilo og 160 cm

Den største dokumenterte kveita som er fanget i norske farvann veide 314,5 kg og ble tatt i garn utenfor Sørøya i Vest-Finnmark den 6. oktober i 2007

Resultater fra Sørøya Havfiskefestival 2016

Kveite:   56 kg

Torsk:    28,92 kg

Sei:        12,54 kg

Steinbit:  7,47 kg


Det at vi er godt kjent på Sørøya, og at vi har en 8 seters bil stasjonert ved flyplassen i Alta, gjør at vi har mye erfaringer og bra opplegg å dele med våre gjester.

Du kan velge selv om du vil ta deg til Sørøya på egenhånd, eller om du vil ta fly til Alta for så å få skyss videre med vår bil.

Hvis du ønsker havfiske på Sørøya har vi følgende alternativer å tilby:

  1. Full pakke med opphold, bespisning, frakt til og fra Alta flyplass (alt. flyplassen på Sørøya),
    båt leie.
  2. Kun leie av båt, og du ordner resten selv.
  3. Kun leie av husrom, og du ordner resten selv.

Vær velkommen til en av våre turer, og noen flotte dager i kanskje Norges fineste natur.

Nyt fantastiske bilder i dette Sørøya havfiske bildegalleriet

Vi gir deg både husrom og ekspertens havfisketips

I tillegg til at vi har husrom og båt for utleie, stiller vi med guide og kjentmann hvis ønskelig. Du vil få all informasjonen du trenger og råd vedrørende alle sider ved havfiske i Sørøya området, både når det gjelder fisketeknikker, hva slags agn som gir best resultat samt de beste fiskestedene med eventyrlige fangstresultater ... se bare denne fornøyelig videoen fra Pasvik Folkehøyeskole

Tren deg på i knyte fiskeknuter for havfiske

Knuter er en akilleshæl, en hel fisketur kan bli delvis ødelagt fordi en fiske-knute var det svake punkt da den slett ikke skulle være det.
Det er mange ting man ikke skal prøve på hjemme, men å trene knyting av fiske-knuter for havfiske er en kjempesmart investering, da vil knutene sitte som de skal når du trenger det ... her ser du de riktige fiske-knutene.

Sørøya havfiske sesong

Havfiske sesongen på Sørøya kan starte allerede i mars, og vare til langt ut på høsten.